«Unë do iu përshkruaj 22 mënyra universale për kurimin e nyjeve, madje edhe në qoftë se ju jeni afër të 50-ave!» - për sëmundjet dhe vështirësitë e moshave madhore do iu tregojë doktori i shkencave mjekësore, profesori Andreas Raadik

Andreas Raadik
mjek Shqiptarë, doktor i shkencave mjekësore, profesor. Themelues i kinesitherapisë Moderne — metodë alternative e trajtimit të sëmundjeve kronike dhe lëndimeve të sistemit musculoskeletal, pikë referimi e të cilës nuk janë preparatet e ndryshme dhe veshja e korsetave, por rezervat e brendshme të trupit dhe të kuptuarit të trupit të tyre nga ana e pacientëve.
Praktika shëruese: më shumë se 30 vjet.

«Kujtoni këtë të vërtetë të thjeshtë dhe mos dëgjoni askënd: nyjet mund të trajtohen gjithmonë, madje edhe në moshë madhore»

Ky doktor deklaron se është në gjëndje të shërojë osteochondrosis 18-vjeçar në vetëm disa muaj. Që ka aftësinë të shërojë edhe gjyshen më të moshuar e cila vuan nga artriti më i komplikuar, për vetëm 78 ditë. Për sa i përket dhimbjeve të nyjeve, deklaron ai, në qoftë se do të bëhet një trajtim i rregullt dhe në bazë të udhëzimeve të dhëna, atëherë dhimbjet do të eleminohet pas vetëm 4 ditësh! Dhe përgjatë 48 vitesh eksperiencë, ai e vërteton çdo deklaratë të tijën me praktikë konkrete. Menjëherë pas transmetimit të programit në kanalin e Radiotelevizionit Shqiptar (me temën përkatëse "si të kujdesemi dhe mbrojmë nyjet tona në çfarëdolloj moshe "), profesori i njohur Andreas Raadik, ra dakort që të na jepte një intervistë.

—Përshëndetje, dr. Andreas Raadik. Mund të na thoni ju lutem, a është e vërtetë deklarata se sëmundjet e nyjeve dhe osteochondrosis – janë "shoqëruesit" e detyrueshëm të moshës madhore ?

—Përshëndetje, Mirela! Sigurisht që një deklaratë e tillë nuk mund të jetë e vërtetë! Shoqëruesit e detyrueshëm të moshës madhore – mund të jetë vetëm besimi i tepëruar te mjekët, të cilët nga ana e tyre i kurojnë njerëzit nga 10 vjet me rradhë, por prapë së prapi nuk arrijnë dot t’i shërojnë. Ndërkohë që, faktikisht si nyjet, chondrosis ashtu edhe i gjithë skeleti i trupit të njeriut në mënyrë të mahnitshme janë të përshtatshme për trajtim në çdo moshë. E gjithë kjo nuk është një mrekulli, por shkencë e zakonshme.

Për më tepër, në qoftë se dihet sekreti, shoqëruar dhe me pak disiplinë – shërimi është i mundur edhe në kushte shtëpiake, madje në një kohë fare të shkurtër, gjë që bëjnë dhe mijëra pacientë të mi .

— Dhe cili është ky sekret ?

—Sekreti qëndron te të kuptuarit e arsyes se përse keni dhimbje. Në përgjithësi, në enciklopedi numërohen më shumë se rreth 147 shkaqe të mundshme të zhvillimit të osteochondrosis dhe artrozës por pasoja është një e vetme - nyjet, rruazat vertebrale dhe kërci humbasin elasticitetin e tyre, prandaj fillojnë dhe simptomat e dhimbjeve. Ato konsumohen me kalimin e kohës, për shkat të furnizimit të dobët me gjak.

Ky është dhe sekreti –duhet rivendosur qarkullimi normal i gjakut në nyje, kjo është dhe ajo që ne kurojmë !

—Po, por mendohet se normalizimi i qarkullimit të gjakut pas të 45-ave është një proçes pothuajse i pamundur?

—E gjithë kjo nuk ka kuptim! Unë kam shpëtuar veten time nga karroca me rrota, dhe më beson se kjo është më e frikshme se mosha 45 vjeçare e lartë .

—Po ju, a keni shpëtuar njerëz të tjerë nga të qëndruarit në një karrike invalidi me rrota ?

—Po sigurisht. Por pjesa më e madhe e pacientëve të mi – janë njerëz të zakonshëm, mbi 40 vjeçarë, tek të cilët sëmundja është shfaqur "me kalimin e moshës". Ata drejtohen tek mua me probleme pothuajse të ngjashme : osteochondrosis, artroza, artriti, dhimbje të nervit shiatik, tërheqje nervore. Këto sëmundje janë rraskapitëse dhe shqetësojnë në proçese të ndryshme jetësore .

Ata derdhin lot, kanë dhimbje të tmerrshme, madje edhe lëvizjet dhe ecja e përditshme për ta është e dhimbshme. Ndërkohë që në pamje të parë të japin përshtypjen e njerëzve të zakonshëm dhe normalë – jo atletë sigurisht, por as invalidë jo. Dhe pastaj fillojnë ankesat e tipit - "për çfarë arsye po e paguaj kështu, pse pikërisht unë?". Kurse unë iu përgjigjem : le të mos vajtojmë tani, po le të normalizojmë qarkullimin e gjakut .

—Dhe si mund të realizohet normalizimi i qarkullimit të gjakut në këtë moshë ?

—Deri para pak kohësh, unë i kuroja pacientët e mi me ndihmën e lëvizjeve dhe rreth 96 ushtrimeve komplekse në sallat e palestrave. Kjo është një metodë jashtëzakonisht shumë efektive, por në të njëjtë kohë mjaft e vështirë dhe me afat të gjatë kohor.
Njerëzit ndiejnë dhimbje, ata e kanë shumë të vështirë, dhe sigurisht jo të gjithë kanë kohë të mjaftueshme për të ndjekur rregullisht seancat e ushtrimeve nëpër palestra. Unë kisha besim të plotë se duhet të egzistonte një metodë tjetër më moderne dhe e thjeshtë – dhe si përfundim unë e gjeta metodën në fjalë.

—Sa interesante! A mund tu tregoni më shumë në lidhje me për metodën tuaj lexuesve tanë ?

—Patjetër që mund t’iu tregojë. Qëndra jonë është e para në Shqipëri e cila ka marrë akses të çertifikuar për produktin më të ri në treg kundra osteochondrosis dhe dhimbjeve të nyjeve. E them sinqerisht, kur kam dëgjuar për herë të parë për produktin në fjalë – kam qeshur me të madhe, duke qenë se nuk besoja aspak në efektivitetin e tij. Dhe sigurisht që ngela i habitur kur ne përfunduam testin tonë – 4 567 persona u shëruan plotësisht nga dhimbjet e tyre, në total kjo është rreth 94 % e të gjithë pacientëve që morrën pjesë në këtë provë. 5,6% ndjenë një përmirësim të dukshëm, dhe vetëm 0,4 % e tyre nuk patën asnjë përmirësim.

—Dhe çfarë është egzaktësisht ky produkt?

—Unë e kam fjalën për kremin e veçantë «Artrovex». Është një produkt, i cili mundëson, brenda një kohe mjaft të shkurtër, pak a shumë rreth 4 ditë, eleminimin e plotë të dhimbjeve të shpinës dhe nyjeve, dhe brenda disa muajve kurimin dhe shërimin e plotë edhe të rasteve më të komplikuara

Ai prodhohet vetëm në zonën veri-perëndimore të Siberisë, dhe Kryqi i Kuq Shqiptarë, ka shpenzuar pothuajse 1,3 milionë dollarë për zhvillimin e recetave. Ndërkohë që ne kemi shpenzuar rreth 200 mijë euro për të pasur të drejtën ekskluzive e realizimit të shitjeve të këtij kremi brenda territorit të Shqipërisë.

—Dhe si vepron praktikisht ky krem çudibërës?

—Në këtë mes nuk bëhet fjalë për asnjë mrekulli, është thjesht shkencë e pastër. Përbërësi kryesor i preparatit në fjalë është ekstrakti i brirëve të drerave të Altajit, që përmbajnë në vetëtvete chondroitin natyror dhe glukozaminën, të cilat nga ana e tyre ndihmojnë në heqjen e dhimbjeve të nyjeve dhe rikthimin e funksioneve të tyre pa nevojën e ndërhyrjeve kirurgjikale.

Unë do të thosha madje, që edhe një aplikim i vetëm do të ishte i mjaftueshëm, për të aktivizuar më shumë se 930 000 qeliza, të cilat veprojnë në mënyrë të drejtëpërdrejtë në proçesin e qarkullimit të gjakut. E kështu me rradhë, pas çdo aplikimi. Përdorimi stabël i tij mund të cilësohet dhe si parimi bazë i kurimit .

—Duket me të vërtetë mbresëlënëse. Vetëm na e shpjegoni në mënyrë më të detajuar ju lutem, çfarë do të thotë e gjithë kjo për individët e zakonshëm që vuajnë nga këto sëmundje?

—Kjo me pak fjalë do të thotë se metodat mesjetare të kurimit do ngelen në të shkuarën, dhe në këtë mënyrë, njerëzit do të kenë mundësinë të mjekohen dhe shërohen në kushte shtëpiake në vetëm një ose dy muaj. «Artrovex», nuk është një preparat i cili kryen funksionin e ngrirësit, apo rolin e anestezikut të përkohshëm, ai "bën të mundur ristartimin" e organizmit në nivel qelizor. Ai eleminon shkakun e vërtetë të dhimbjeve, dhe i rikthen nyjet sikundër dhe shtyllën kurrizore, në gjëndjen e tyre të mëparshme normale. I sëmuri në këtë rast jo vetëm që shpëton përfundimisht nga simptomat, por e shkatërron sëmundjen me rrënjë – dhe rrënjët e saj pak a shumë janë dobësimi nga qelizat e ngadalta dhe të plakura të furnizimit me gjak të kërceve.

Mund të themi se që në ditën e parë ky krem stimulon fillimin e proçesit të rigjenerimit të sistemit të organizmit në tërësi. Dhe sigurisht që ndalon dhimbjet, këtë gjë ju do e ndjeni menjëherë. Brenda dy apo tre javëve, trajtimi do të përfundojë, dhe çështë më e rëndësishmja — nuk duhet lejuar në asnjë mënyrë lejimi i rikthimit të dhimbjeve, në mënyrë operative duhet përsëritur kursi i trajtimit pa humbur kohë .

«Artrovex» ndihmon vetëm në luftën kundra artrozës dhe osteochondrosis?

—Jo, është pikërisht kjo ajo që unë po mundohem t’ju shpjegojë: ai vepron në nivel qelizor, duke rikthyer kështu në normalitet qarkullimin e gjakut. Ai është në gjëndje të shërojë çdo sëmundje që ka lidhje me dëmtimin e nyjeve apo dhe ato sëmundje që lidhen me shtyllën kurrizore – të tilla si artroza dhe artriti, dhimbjet e nervit shiatik, reumatizma, radikuliti dhe osteochondrosis, zhvendosjen e disqeve vertebrale. Ndrydhjet lokale, shëmbjet, mavijosjet, thyerjet, madje edhe lythat në këmbë e duar – shërohen në mënyrë mjaft efektive nga kremi në fjalë .

—Ky është një produkt me të vërtetë mjaft interesant. Dhe çfarë është më e rëndësishme, ai me të vërtetë i eleminon sëmundjet në fjalë, dhe nuk shërben vetëm për të hequr simptomat e dhimbjeve përkohësisht

«Artrovex» shërben njëkohësisht edhe për të eleminuar dhimbjen (në fazat më fillestare të trajtimit), por edhe për të shkatërruar sëmundjen një herë e përgjithmonë. Mos më keqkuptoni ju lutem – unë e adhuroj fiskulturën dhe aktivitetin sportiv në përgjithësi, dhe asnjëherë nuk do t’i lë stërvitjet e mia personale, por për pjesën më të madhe të të sëmurëve ky krem – është rrugëzgjidhja më e thjeshtë, është metoda më efektive dhe mënyra më e përballueshme për të eleminuar sëmundjet e këtij lloji .

— Mendoj se shumë persona janë duke pyetur në këto momente: po ku mund ta blejmë?

Ne dëshironim të fillonim shitjet në masë nëpër farmaci – por e patëm të pamundur të binim dakort me farmacistët, duke qenë se kjo mund të ndikojë keq në biznesin e tyre. Njerëzit për vite me rradhë janë duke blerë produktet e tyre, ndërkohë që të sëmurët po shtohen, dhe normalisht që kjo situatë është në interesin e tyre.

Kjo është dhe arsyeja e vërtetë se përse ne vendosëm të realizonim shitjen e tij nëpërmjet faqes tonë zyrtare.
Situata në fjalë ka dhe aspektin e saj pozitivë – ne e shesim atë pa ndërmjetës, dhe kjo na lejon të vendosim një çmim rreth 5-herë më të lirë, sesa në vendet e tjera ku ai shitet.

Dërgesa bëhet nëpërmjet postës, me pagesë pas marrjes së produktit, ndërkohë që për përdorim nuk është e nevojshme prezenca e një specialisti – shërimi bëhet në kushte shtëpiake. Megjithatë mos më besoni mua verbërisht. Përdorni preparatet e prodhuesve të tjerë. Por jam i sigurt që ju nuk do të mund të gjeni asgjë sikur edhe pak të ngjashëm me «Artrovex» për nga efikasiteti.

— Dr. Andreas Raadik, ju faleminderit shumë për intervistën! Ndoshta dëshironi t'u thoni diçka lexuesve tanë përpara se ne të ndahemi me ju?

—Po! Po, sigurisht. Do të dëshiroja të tërhiqja vëmendjen e lexuesve dhe tu rikujtoja atyre se semundjet e shpines dhe te nyjeve «rinohen», dhe madje edhe dhimbjet e vogla periodike, janë një arsye e fortë se përse duhet ti kushtoni vëmendjen e nevojshme problemit. Nuk është mjeku ai që do t'ju bindë juve të trajtoheni.

Dhe mbajeni mend gjithmonë: sëmundjet të cilat shkakton prej dhimbjeve të shpinës apo edhe nyjeve, nuk sjellin vetëm diskomfort të përkohshëm. Ato e shkurtojnë jetën minimalisht në 10-15 vjet.

— P.S.: Pas intervistës ne ju drejtuam dr.Andreas Raadik me një kërkesë. Për lexuesit e faqes tonë tashmë egziston mundësia ta porosisin kremin «Artrovex» me një zbritje shtesëdhe t’i harrojnë kështu njëherë e përgjithmonë dhimbjet që shkaktohen nga nyjet apo dhe shpinaи

Intervistuar nga Mirela Toska
Foto e marrë nga burime të hapura
194 komente
Entela Dhimitraqi
Unë jam diagnostikuar me osteochondrosis. Ishte dhe u zhduk...për vetëm 10 ditë kaloj gjithçka! Ju faleminderit për këtë mrekulli! Kurse ju z.Argjend bravo ju qoftë, jeni një njeri me të vërtetë i fortë, keni kaluar aq shumë vështirësi. Dhe prapë së prapi ja keni dalë mbanë! Vazhdoni kështu! Ju uroj gjithë të mirat, gjithashtu dhe fat të gjithëve!
Marjeta
Ky artikull më doli para fare rastësisht. Dhe çfarë të shof!! Ata flasin pikërisht për kremin tonë ortopedik. Që do të thotë, jo në kuptimin i imi, por në kuptimin që unë ja kam blerë kremin në fjalë bashkëshortit tim. Ai nuk e di që unë jam duke shkruar këtu, por gjithsesi dua ta ndajë këtë eksperiencë me ju. Në fund të fundit kjo është pjesë edhe e lumturisë time, më saktë e gjithë lumturisë tonë! Me pak fjalë, pasi lexova komentet, u informova për gjithçka dhe vendosa ta porosis këtë krem. Sepse në atë kohë bashkëshorti im kishte dhimbje të padurueshme. I ka provuar të gjitha, edhe pilula ka pirë, dhe në masazh ka shkuar, madje kjo i shkaktoj dhe probleme me stomakun, dhe ishim duke menduar si do të vepronim më tej. Pastaj filluam të aplikonim kremin në fjalë dhe urra! Zemra ime nuk ka më asnjë problem, ai i është rikthyer sërisht familjes së tij, sërisht i shëndetshëm dhe i fortë!
Fatmiri
Për disa dekada me rradhë jam përpjekur të kurojë radikulitin e neglizhuar por më kot. Vendosa të provoj kremin për të cilin profesori foli këtu, dhimbjet e shpinës kaluan brenda 2 javësh. Tashmë vrapoj si i ri.
Valentina
Unë kam qenë duke përdorur këtë krem për një gjysmë viti tashmë (një mikja ime ma solli atë). E kam shëruar artrozën për vetëm dy javë e gjysmë, dhe tani vazhdimisht e mbaj me vete në kutinë e ndihmës së shpejtë, vetëm për rast nevoje.
Ornela Veizaj
Një miku ynë që ka një farmaci private e shet këtë krem 3-herë më shtrenjtë, prandaj dhe nuk e bleva dot, më erdhi keq për lekët. Ndërkohë që kur pashë çmimin këtu e porosita menjëherë, sepse me pensionin që kam e përballoj këtë çmim. Gungat në këmbë çdo ditë e më shumë po zvogëlohen, megjithëse duket thjesht si një krem i zakonshëm.
Gëzim
Pasi lexova artikullin, vendosa menjëherë ta provoj kremin. Problemi qëndron në faktin që preparatet e zakonshme mua më kanë ndihmuar përkohësisht - osteochondrosis, sikundër më kanë shpjeguar, është shumë i vështirë për t'u kuruar. Tani do ju tregoj për rezultatet. Kremi erdhi shumë shpejt. Që ditën e parë ndjeva njëfarë lehtësimi, prandaj dhe nuk mund ta tregoj këtë gjë këtu. Ju faleminderit shumë, tashmë të paktën mund të jetojë normalisht!
Albin
Kam lexuar disa komente dhe vendosa gjithashtu ta porosis. Kur ta marr gjithashtu do shkruaj për rezultatet.
Sonila
Është thjesht i mahnitshëm! Kam tre javë që e përdor kremin në fjalë, dhe tashmë kanë kaluar të gjitha dhimbjet e shpinës! I uroj projektit tuaj sa më shumë suksese!
Juliana Kuja
Gjithmonë kam duruar dhimbjet dhe kissha arritur tashmë në përfundimin që nuk do të mundem kurrë të shpëtoj nga dhimbjet në gju. Momentalisht jam duke menduar, ta porosis apo jo këtë krem, po sikur të më ndihmojë vërtetë.

Blerina Gega
A nuk është e dyshimtë kjo? Përse e shesin vetëm nëpërmjet Internetit?
Astrit Bejko
Blerina, a e lexuat artikullin apo jo? Ata e shesin vetëm nëpërmjet interneitt, sepse nëpër farmaci duan vetëm të fitojnë para dhe jo të ndihmojnë njerëzit! Dhe çfarë dyshimi mund të lind këtu, në qoftë se ti e merr porosinë dhe pastaj paguan për të? Unë personalisht e porosita – ma solli korieri, i kontrollova te gjitha, dhe vetëm pastaj bëra pagesën. Në postë po e njëjta gjë, fillimisht merr porosinë dhe pastaj bën pagesën. Dhe në fund të fundit sot e gjithë bota blen përmes Internetit – duke filluar që nga rrobat dhe veshjet e deri te gjërat teknike dhe mobiljet.
Afërdita Musabelliu
Kam lexuar komentet dhe kuptova që duhet ta blej ) Po iki direkt të bëj porosinë.
Eleonora
Ju nuk do të më besoni, edhe unë kam patur po të njëjtin problem me shpinën, gjatë gjithë kohës nuk kisha fuqi, humba pothuajse totalisht interesin për jetën, kam qenë e dëshpëruar kur këtu lexoj për këtë krem ortopedik, është me të vërtetë fantastike, jua sugjeroj të gjithëve.